Chefkonsulent til udviklingsopgaver i HR

Har du solid erfaring med udvikling af medarbejdere og ledere? Tænker du i nyskabelser? Og vil du udvikle og facilitere koncepter til gavn for ledere og medarbejdere i ATP? Så er det dig, vi søger til HR-Udvikling.

Har du udvikling i blodet?
I HR-Udvikling afprøver vi initiativer og udvikler koncepter i tæt kontakt med hele ATP-organisationen. Vi arbejder bredt med hele HR-udviklingspaletten. Fra on-boarding over implementering af ny læringsplatform til talent-, team– og lederudvikling. Senest har vi fået stor succes med interne ledernetværk, hvor ledere på tværs af ATP har mulighed for at arbejde med lederrollen og lære af hinanden.  

Vi søger dig, der har lyst til at bruge dine kompetencer inden for koncept-, leder-, og teamudvikling. Dig, der trives i en dynamisk hverdag, hvor opgaverne udvikler sig løbende, og hvor vi afprøver for at lære, hvad der virker.

Konkret bliver det dig, der designer og afvikler fysiske og virtuelle udviklingsaktiviteter for ledere og medarbejdere.

Når du gør det, arbejder du både selvstændigt og ved at involvere vigtige stakeholdere fx HR-partnere, øvrige sektioner i HR og relevante medarbejdere og ledere fra koncernen.

Har du solid erfaring fra området?
For at lykkes i rollen forestiller vi os, at du har en kandidatuddannelse som fx cand.psych, cand.merc, cand.soc eller anden relevant uddannelse.

Du har solid erfaring fra en tilsvarende stilling, som intern eller ekstern konsulent, hvor du har designet og gennemført lederudviklingsprogrammer og workshops samt konceptudviklet ift. hele HR-udviklingspaletten. Det er vigtigt, at du som person er idérig, kreativ og tænker i nyskabelse, så vi hele tiden kan prøve nye metoder og koncepter af i udviklingen af ATP’s ledere og medarbejdere. Vi forventer, at du har erfaring med at bruge data og digitale læringsteknologier i udviklingsøjemed.

Vil du arbejde i en koncern, der har hele Danmark på kundelisten?
ATP er Danmarks største pensions- og sikringsselskab. Vi er sat i verden for at sikre økonomisk grundtryghed for alle danskere – hele livet. Vi udbetaler årligt cirka 300 mia. kr. og er dermed Danmarks største udbetalingshus af velfærds- og sikringsordninger. To ud af tre velfærdskroner, der udbetales i Danmark, administreres af ATP.

Vi er også en organisation, hvor vi har høje faglige ambitioner, og så sætter vi medarbejdertrivsel højt. Det vil du mærke i det daglige arbejde i Koncern HR, når du slutter dig til udviklingsteamet, hvor du vil arbejde sammen med fire udviklingskonsulenter og to studentermedhjælpere.

Vi stiller høje krav til din faglighed, og du vil blive mødt af en forventning om at tage ansvar, stille spørgsmål og udvikle dig selv og de faglige fællesskaber, du bliver en del af. Vi ved nemlig, at høj faglighed og engagerede medarbejdere er altafgørende for, at vi når vores mål og bliver ved med at være de bedste til at løse vigtige samfundsopgaver.

=dig? Så send os dit CV
Du behøver ikke at sende os en lang ansøgning. Vi er mere interesserede i dit CV, som du skal sende til os hurtigst muligt.

Vi behandler henvendelser løbende og ser frem til at høre fra dig. Ansøgningsfristen er den 16. februar.

Du kan læse mere om rekrutteringsforløbet her.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Leder af HR-Udvikling Mette Lilleøre på tlf. 5124 1857 eller mail mlx@atp.dk.

 

#LI-hybrid

Din karriere. Danskernes tryghed

Uanset hvor du starter din karriere i ATP, garanterer vi et arbejdsliv, der forløser dine faglige ambitioner og samtidig gavner det samfund, vi er en del af. Vi har samlet nogle af landets skarpeste hoveder inden for pension, investering og administration. Høj faglighed er nemlig afgørende for, at vi i ATP når vores mål og bliver ved med at være de bedste til at løse vigtige samfundsopgaver. Vi har høje ambitioner. Også når det gælder godt kollegaskab og et arbejdsliv i balance. For ATP skal være et godt sted at gå på arbejde. 

Se karrieremuligheder
ATP-medarbejder