HR-partner til ATP’s CFO

Kan du rådgive, udvikle og udfordre forretningens ledere? Har du solid erfaring som HR-partner? Og vil du bidrage til at sikre effektiv strategieksekvering? Så er du den HR-partner, vi søger.

Er du en forretningsorienteret sparringpartner?
I ATP er vi på udkig efter en erfaren HR-partner til Corporate Functions & Business Support, Pensions & Investments. Et område bestående af ca. 150 medarbejdere, der understøtter driften i ATP’s to forretningsområder, Administrationsforretningen og Pension- og Investments.

Vi søger dig, der vil agere sparringspartner for ATP’s nye CFO og være med til at sikre den fortsatte udvikling af en velfungerende organisation, som kan tiltrække, effektivt anvende, udvikle og fastholde kompetente og engagerede medarbejdere.

Blandt dine fornemste opgaver vil være at understøtte forretningens fortsatte fokus på god ledelse, fælles kultur, tydelighed ift. strategi og prioriteringer samt karriere- og udviklingsmuligheder.

Derudover bliver det dig, der:

  • agerer sparringspartner for vores nye CFO
  • præger indhold og eksekvering af områdets strategi
  • sparrer med ledelsen i dit område, når det handler om udvikling af organisationen, lederne og medarbejderne, så vi når de forretningsmæssige mål
  • bidrager til at skabe en solid ledergruppe, der kan sikre fælles retning og kultur
  • er med til at drive den organisatoriske forankring af koncernstrategier og lokale strategier, herunder egne projekter
  • sikrer, at fælles HR-koncepter og processer, fx inden for performance management, talent review, medarbejdertrivsel og løn, gennemføres effektivt i området
  • understøtter rekrutteringer og selv gennemfører en del af dem
  • følger op på HR-nøgletal, som kan understøtte den organisatoriske udvikling.

Du bliver HR-partner i et område, hvis størrelse gør det muligt at komme tæt på de enkelte ledere og teams. Det betyder, at dit bidrag bliver meget synligt. 

Kan du udfordre og følge op?
Du har dybtgående erfaring med HR-partnerrollen, og det er centralt, at du er på hjemmebane i HR-discipliner som fx udvikling af ledere, teams og talenter, forandringsledelse, rekruttering, personalesager og løn.

Som person er du handlingsorienteret. Du er i stand til at balancere, hvornår der er behov for at være pragmatisk og vedholdende, og så er du god til at finde enkle løsninger på komplekse udfordringer.

Vil du arbejde for en koncern, hvor vi værner om vores omdømme og troværdighed?
I ATP er barren sat højt, både når det gælder faglighed, godt kollegaskab, trivsel og sundhed. Det vil du mærke i det daglige arbejde i HR, hvor vi i alt er 35 kolleger. Her slutter du dig til ’HR-partnergruppen’ og refererer direkte til HR-direktøren.

Vi tilbyder et arbejdsliv i balance. Det kræver fleksibilitet med plads til den enkelte. Og det har vi. Vi ser fleksibilitet som en gensidig interesse, hvor vi sammen har fokus på trivsel, opgaveløsning og kundernes behov.

=dig? Så send en ansøgning
Så send dit CV og en ansøgning senest søndag d. 5. februar.

Vi behandler henvendelser løbende og håber på opstart hurtigst muligt. Du kan læse mere om rekrutteringsforløbet her.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, kan du kontakte HR-direktør Bård Grande på e-mail bg@atp.dk.

Din karriere. Danskernes tryghed

Uanset hvor du starter din karriere i ATP, garanterer vi et arbejdsliv, der forløser dine faglige ambitioner og samtidig gavner det samfund, vi er en del af. Vi har samlet nogle af landets skarpeste hoveder inden for pension, investering og administration. Høj faglighed er nemlig afgørende for, at vi i ATP når vores mål og bliver ved med at være de bedste til at løse vigtige samfundsopgaver. Vi har høje ambitioner. Også når det gælder godt kollegaskab og et arbejdsliv i balance. For ATP skal være et godt sted at gå på arbejde. 

Se karrieremuligheder
ATP-medarbejder