Investment Manager til Global Direct Investments

Vil du arbejde med alternative investeringer? Har du erfaring med og interesse for den efterfølgende asset management af aktivet? Så er du måske den Investment Manager, vi søger i Global Direct Investments – en del af ATP’s investeringsforretning.

Kan du gøre gode ting endnu bedre?
I Global Direct Investments er vi ansvarlige for ATP’s direkte investeringer og forvalter ca. 85 mia. kroner inden for infrastruktur, naturressourcer, energi, kredit og private equity.

Vi har det overordnede ansvar for porteføljestyring og asset management af eksisterende investeringer, ligesom vi kigger ind i nye investeringsmuligheder, vurderer relevans, gennemfører due diligence og foretager forhandlingerne.

I øjeblikket er vi på udkig efter en ny kollega. Gerne en, der allerede har erfaring med alternative investeringer og heraf god forståelse for asset management. Dig, der har lyst til at være involveret i alle faserne af investeringens levetid – fra screening af potentiale til aktivt ejerskab og salg.

Du kommer primært til at beskæftige dig med infrastruktur og private equity-investeringer. Konkret bliver det bl.a. dig, der:

 • arbejder med aktivt ejerskab i dialog og sparring med selskabsbestyrelser og -ledelser, investorer og managers med henblik på at skabe merværdi for ATP og porteføljeselskaberne
 • bidrager til asset management på eksisterende porteføljeselskaber
 • bidrager til strategiske initiativer med henblik på optimering og identificering af selskabsspecifikke value-drivers
 • arbejder med rapportering til (og inddragelse af) interne og eksterne interessenter
 • bidrager til investerings- og beslutningsprocessen ved køb eller salg af investeringer
 • indgår som en del af ATP’s hold i forhandlinger med samarbejdspartnere og/eller modparter
 • er udførende på investeringsindstillinger til investeringskomiteen.

Er du i stand til at udfordre?
Vi forestiller os, at du har en finansiel eller investeringsmæssig uddannelsesbaggrund på kandidatniveau.

Du har solid finansiel forståelse og gerne et par års erfaring med investeringsanalyse, M&A eller asset management fra fx en corporate finance-afdeling, et konsulenthus, en corporate development-afdeling i enten en virksomhed eller kapitalfond, en infrastrukturfond eller ved en anden institutionel investor.

Derudover er det centralt, at du har:

 • lyst til at arbejde med indsamling og bearbejdning af materiale til monitorering af investeringer, ledelsesrapportering og performanceanalyser
 • forståelse for hvilke value drivers, der skaber værdi for en virksomhed
 • bredt kendskab til og erfaring med værdiansættelsesmetoder og -modeller
 • styr på M&A-processer
 • evner og lyst til at formidle komplekse problemstillinger.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du er detaljeorienteret, pligtopfyldende og sætter en ære i at deadlines overholdes, og at der bliver fulgt op.

Vil du arbejde for den økonomiske grundtryghed i Danmark?
Du bliver en del af Global Direct Investment, der består af 13 medarbejdere, hvor langt størstedelen har en finansiel eller investeringsmæssig baggrund.

Vi sætter en ære i at sikre en flad organisation med fokus på teamet og vigtigheden i at lykkes sammen. Du kan forvente høj faglighed og masser af god sparring både i teamet og på tværs i vores tætte samarbejde med risiko-, skat- og ESG-teams.

Global Direct Investment er en del af ATP’s investeringsforretning, hvor ca. 135 kolleger arbejder for at sikre økonomisk tryghed for danskere – hele livet. Vi forvalter en af Europas største pensionsformuer og investerer bl.a. i obligationer, aktier, fast ejendom og infrastruktur for at sikre de højest mulige pensionsudbetalinger til danskere.

I ATP er barren sat højt, både når det gælder ambitioner og trivsel. Vi tror på et arbejdsliv i balance. Det kræver fleksibilitet med plads til den enkelte – og det har vi.

Vi stiller høje krav til din faglighed, og du vil blive mødt af en forventning om at tage ansvar, stille spørgsmål og udvikle dig selv og de fællesskaber, du bliver en del af. Vi ved nemlig, at engagerede medarbejdere er altafgørende for, at vi når vores mål og bliver ved med at være de bedste til at løse vigtige samfundsopgaver.

=dig? Så send en ansøgning
Send os dit CV og en ansøgning senest søndag d. 28. maj. Vi afvikler samtaler i juni og planlægger opstart hurtigst muligt.

Du kan læse mere om rekrutteringsforløbet her.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Deputy Head of Global Direct Investments Anders Rose Toppaoj@atp.dk eller 2374 3075.

 

Til annoncører, search- og rekrutteringsbureauer: ATP frabeder sig venligst uopfordrede henvendelser vedrørende annoncering af stillingsopslag og kandidater fra headhuntere og rekrutteringsbureauer. Vi ønsker heller ikke at modtage uopfordrede henvendelser vedrørende salg af tjenesteydelser og produkter i forbindelse med jobopslag. Vi beder om, at dette ønske respekteres, og at rekrutterende leder og andre medarbejdere ikke kontaktes i denne henseende.  

#LI-hybrid

Din karriere. Danskernes tryghed

Uanset hvor du starter din karriere i ATP, garanterer vi et arbejdsliv, der forløser dine faglige ambitioner og samtidig gavner det samfund, vi er en del af. Vi har samlet nogle af landets skarpeste hoveder inden for pension, investering og administration. Høj faglighed er nemlig afgørende for, at vi i ATP når vores mål og bliver ved med at være de bedste til at løse vigtige samfundsopgaver. Vi har høje ambitioner. Også når det gælder godt kollegaskab og et arbejdsliv i balance. For ATP skal være et godt sted at gå på arbejde. 

Se karrieremuligheder
ATP-medarbejder