Kunderådgivere til ATP’s Udbetaling Danmark

Er du god til at bevare overblikket? Kan du levere god kunderådgivning med tydelighed og venlighed? Og vil du være en del af en omskiftelig hverdag sammen med professionelle og kvalitetsbevidste kolleger? Så er du en af de kunderådgivere, vi søger.

Kan du bidrage til de gode kundeoplevelser?
I Haderslev er vi netop nu på udkig efter nye kolleger til Familieydelsesområdet, hvor vi behandler sager om opkrævning og udbetaling af underholdsbidrag.

Vi har brug for dig, der har erfaring med at yde god og effektiv sagsbehandling i et lovreguleret område, og som kan løse komplekse administrative opgaver, hvor kvaliteten er i højsædet. Du er en god kommunikatør, som trives i en omskiftelig hverdag, hvor opgaverne varierer.

Trives du med en travl hverdag, og er du klar til at gøre en forskel?
Du er god til at bevare overblikket, du trives med forandringer og behersker dansk mundtligt og skriftligt på højt niveau. Du er klar på videndeling med dine kolleger, du sætter pris på et godt arbejdsmiljø, og du bidrager til dette ved at være en aktiv medspiller. 

Du har en relevant uddannelsesbaggrund fx offentlig administration.

Derudover er det centralt, at du:

  • motiveres af at yde god og effektiv kundeservice
  • er i besiddelse af solid IT- og systemforståelse og har interesse for den digitale udvikling
  • trives i en hverdag med fokus på at nå fastsatte mål
  • kan træffe selvstændige beslutninger.

Vil du arbejde med en stor og vigtig samfundsopgave?
I ATP er vi over 1000 kunderådgivere på tværs af landet, der løser opgaver for staten, kommunerne og arbejdsmarkedets parter.

Hvis du vil læse mere om et job i ATP, kan du besøge https://www.atp.dk/karriere, hvor du bl.a. også kan se et par videoer med andre kunderådgivere.

Vi lover dig en god og grundig oplæring, hvor du hurtigt selv får lov til at løse sager med sparring fra dine kolleger.

En af dine kommende kolleger er Anne. Her sætter Anne lidt ord på hverdagen i afdelingen:

”Det, jeg sætter allermest pris på ved at arbejde i Familieydelser, er det team, jeg er en del af. Vi er hjælpsomme og spiller hinanden gode med de kompetencer og de forskellige baggrunde, vi hver især kommer med. Vi er målrettede og løser et spændende arbejde til glæde og gavn for familierne, der oplever livssvære situationer. Vi er en del af et stort hus, og vi lærer hinanden at kende til sociale arrangementer, og så har vi en meget aktiv Personaleforening”.
 

Et sundt arbejdsliv kræver en fleksibel arbejdsplads med plads til den enkelte. Og det har vi. Vi ser fleksibilitet som en gensidig interesse, hvor vi sammen har fokus på trivsel, opgaveløsning og kundernes behov. Hjemmearbejde og anden fleksibilitet kan aftales med din leder.

=dig? Så send os en ansøgning
Send os dit CV og en ansøgning hurtigst muligt og senest søndag den 24. september.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte sektionschef Rikke Svane Nielsen på tlf. 2966 4087.


Til annoncører, search- og rekrutteringsbureauer: ATP frabeder sig venligst uopfordrede henvendelser vedrørende annoncering af stillingsopslag og kandidater fra headhuntere og rekrutteringsbureauer. Vi ønsker heller ikke at modtage uopfordrede henvendelser vedrørende salg af tjenesteydelser og produkter i forbindelse med jobopslag. Vi beder om, at dette ønske respekteres, og at rekrutterende leder og andre medarbejdere ikke kontaktes i denne henseende.  
#LI-hybrid
 

Din karriere. Danskernes tryghed

Uanset hvor du starter din karriere i ATP, garanterer vi et arbejdsliv, der forløser dine faglige ambitioner og samtidig gavner det samfund, vi er en del af. Vi har samlet nogle af landets skarpeste hoveder inden for pension, investering og administration. Høj faglighed er nemlig afgørende for, at vi i ATP når vores mål og bliver ved med at være de bedste til at løse vigtige samfundsopgaver. Vi har høje ambitioner. Også når det gælder godt kollegaskab og et arbejdsliv i balance. For ATP skal være et godt sted at gå på arbejde. 

Se karrieremuligheder
ATP medarbejder