Medarbejder til det samfundsøkonomiske analyseteam

Ønsker du at lave samfundsanalyser, der skaber forandring? Er du en metodestærk analytiker med fornemmelse for formidling og politik? Så er det dig, vi søger.

Kan du levere samfundsanalyser af høj kvalitet?
Vi søger en ambitiøs økonom til ATP’s analyseteam, der kan udarbejde skarpe analyser om det danske pensionssystem til borgere og interessenter.

En selvstændig og disciplineret kollega, der leverer til tiden og er klar på at indgå i samarbejder med dygtige kolleger på tværs af koncernen. Du trives i et stærkt fagligt miljø og har lyst til alt lige fra programmering og rapportskrivning til strategiarbejde og interessenthåndtering.

I jobbet bliver det dig, der:

  • udbygger og vedligeholder ATP’s analytiske værktøjer
  • udarbejder analyser af danskernes opsparingsadfærd/arbejdsmarkedstilknytning/indkomstforhold
  • udarbejder skarpe analyser om det danske pensionssystem til ATP’s ledelse
  • laver ad-hoc-analyser til interne og eksterne interessenter

Har du værktøjskassen på plads og relevant erfaring i bagagen?
Du er uddannet økonom eller lignende (kandidat eller ph.d.) og må gerne have nogle års relevant erfaring fra fx pensionsbranchen, centraladministrationen, en tænketank, en interesseorganisation eller lignende.

Du har fornemmelse for formidling og politik og vil gerne bidrage til at sætte fokus på pension i et bredere samfundsmæssigt perspektiv.

Derudover:

  • leverer du analyser af høj kvalitet til tiden
  • har du erfaring med at udarbejde kvantitative analyser på registerdata
  • er du god til at programmere i SAS
  • er du disciplineret og fleksibel, når der er brug for det.

Vil du bidrage til at sætte pension på dagsordenen?
ATP er sat i verden for at sikre økonomisk grundtryghed for alle danskere – hele livet. ATP Livslang pension har 5,5 mio. medlemmer, forvalter en pensionsformue på cirka. 730 mia. kr. og udbetaler årligt 17 mia. kr. i pension til pensionisterne. Det gør ATP til det 4. største pensionsselskab i Europa. Derudover udbetaler ATP årligt to ud af tre velfærdskroner i Danmark, og er dermed Danmarks største udbetalingshus af velfærds- og sikringsordninger.

I analyseteamet har vi ansvaret for at udarbejde økonomiske og samfundsøkonomiske analyser og for at sætte fokus på pension i et bredere samfundsmæssigt perspektiv. Vi udgiver hver måned nyhedsbrevet Faktum og er ansvarlige for en række spændende leverancer som fx Pension i Tal, analyser til sitet Pensionforalle.dk, fremskrivningsanalyser, interessenthåndtering, analyserapporter mm. Læs mere her.

Du vil referere til analysechef Michael Jørgensen og bliver en del af et fagligt stærkt analyseteam, som organisatorisk hører under afdelingen Koncernkommunikation. Du vil arbejde tæt sammen med mange andre erfarne specialister og derved få mulighed for en meget stejl læringskurve.

I ATP tilbyder vi et arbejdsliv i balance. Det kræver fleksibilitet med plads til den enkelte. Og det har vi. Vi ser fleksibilitet som en gensidig interesse, hvor vi sammen har fokus på trivsel, opgaveløsning og kundernes behov.

=dig? Så send os dit CV
Du skal sende din ansøgning, CV og karakterbevis til os senest onsdag d. 23. oktober.

Vi behandler henvendelser løbende og håber på opstart i december.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte analysechef Michael Jørgensen på tlf. 4220 5721 eller mail mjr@atp.dk.

#LI-hybrid

Din karriere. Danskernes tryghed

Uanset hvor du starter din karriere i ATP, garanterer vi et arbejdsliv, der forløser dine faglige ambitioner og samtidig gavner det samfund, vi er en del af. Vi har samlet nogle af landets skarpeste hoveder inden for pension, investering og administration. Høj faglighed er nemlig afgørende for, at vi i ATP når vores mål og bliver ved med at være de bedste til at løse vigtige samfundsopgaver. Vi har høje ambitioner. Også når det gælder godt kollegaskab og et arbejdsliv i balance. For ATP skal være et godt sted at gå på arbejde. 

Se karrieremuligheder
ATP-medarbejder