Quantitative Portfolio Manager til en af Europas største pensionskasser

Har du erfaring eller interesse for kvantitative investeringsstrategier (QIS)? Kan du programmere i Python? Og vil du sætte dit professionelle præg på arbejdet med kvantitative strategier i Danmark største pensions- og administrationshus? Så er det dig, vi søger.

Vil du være med til at sikre stabile pensioner?
I afdelingen Liquid Markets, der er en del af ATP’s Pensions & Investments, er vi netop nu på udkig efter en ny kollega til jobbet som Quantitative Portfolio Manager. 

Her er det os, der har ansvaret for hele den likvide portefølje på tværs af aktier, kredit, obligationer, råvarer og inflation. Vi kører desuden med en række kvantitative strategier som cross asset trend, FX carry, Commodity carry, volatility management og mange flere.

I rollen som Quantitative Portfolio Manager vil du blive involveret i alle aspekter af arbejdet med vores kvantitative investeringsstrategier. Mere konkret bliver det derfor dig, der:

  • står for research, udvikling, implementering og løbende optimering af kvantitative investeringsstrategier (QIS)
  • udarbejder kvantitative analyser
  • koder konkrete handelsalgoritmer 
  • spiller en vigtig rolle i faktisk handel på markedet. 

Har du knivskarpe kvantitative kompetencer? 
Der kan være flere veje til rollen som Quantitative Portfolio Manager, men vi forestiller os, at du har en Ph.d. eller stærk kandidatgrad indenfor økonomi, finansiering, computer science, matematik, fysik eller andre kvantitative discipliner. 

Det vigtigste er ikke, om du er nyuddannet eller har tidligere erfaring, men at du brænder for arbejdet med kvantitative strategier og får energi af at arbejde sammen som gruppe. 

Derudover er det også centralt, at du:

  • har gode programmeringsevner – gerne Python
  • har erfaring med Machine Learning – er en fordel, ikke et krav
  • har kendskab til eller interesse for kvantitative investeringsstrategier
  • er glad for samarbejde og sparring.

Vi stiller høje krav til din faglighed, og du vil blive mødt af en forventning om at tage ansvar, stille spørgsmål og udvikle dig selv og de fællesskaber, du bliver en del af. Vi ved nemlig, at engagerede medarbejdere er altafgørende for, at vi når vores mål og bliver ved med at være de bedste til at løse vigtige samfundsopgaver. 

Vil du arbejde til gavn for de danske samfund? 
I Pensions & Investments i ATP arbejder vi med ATP Livslang Pension, der er en kollektiv ordning med mere end 5 mio. medlemmer og en pensionsformue på 678 mia. kr. Vores opgave er at sikre gode, stabile pensioner, så danskerne har lidt mere at leve for den dag, de går på pension. 

I afdelingen Liquid Markets bliver du en del af at uformelt men ambitiøst miljø, hvor faglighed og samarbejde er i højsædet. Vi tror på, at vi er bedre sammen ved at dele ideer og arbejde med fælles løsninger og sigte imod fælles mål. Vi er 17 personer, hvoraf godt halvdelen af teamet har en Ph.d. indenfor økonomi, finansiering og matematik.

I ATP er barren sat højt, både når det gælder ambitioner og trivsel. Vi tror på et arbejdsliv i balance. Det kræver fleksibilitet med plads til den enkelte - og det har vi.

=dig? Så send os dit CV
Du behøver ikke sende os en lang ansøgning. Vi er mere interesserede i dit CV, som du skal sende senest den 23. juni. Når du sender dit CV via vores system, får du mulighed for kort at beskrive din motivation for at søge stillingen.

I ATP arbejder vi for en fair rekrutteringsproces, og derfor beder vi dig om ikke at vedhæfte billede i dit CV eller angive din alder, når du søger. 

Vi forventer at afholde samtaler ultimo juni og håber på opstart hurtigst muligt herefter. Du kan læse mere om rekrutteringsforløbet her: https://www.atp.dk/rekrutteringsforloeb-i-atp

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Head of Liquid Markets Christian Kjær på tlf. 24 89 79 06 eller mail cke@atp.dk.

#LI-hybrid
Til annoncører, search- og rekrutteringsbureauer: ATP frabeder sig venligst uopfordrede henvendelser vedrørende annoncering af stillingsopslag og kandidater fra headhuntere og rekrutteringsbureauer. Vi ønsker heller ikke at modtage uopfordrede henvendelser vedrørende salg af tjenesteydelser og produkter i forbindelse med jobopslag. Vi beder om, at dette ønske respekteres, og at rekrutterende leder og andre medarbejdere ikke kontaktes i denne henseende.  

Din karriere. Danskernes tryghed

Uanset hvor du starter din karriere i ATP, garanterer vi et arbejdsliv, der forløser dine faglige ambitioner og samtidig gavner det samfund, vi er en del af. Vi har samlet nogle af landets skarpeste hoveder inden for pension, investering og administration. Høj faglighed er nemlig afgørende for, at vi i ATP når vores mål og bliver ved med at være de bedste til at løse vigtige samfundsopgaver. Vi har høje ambitioner. Også når det gælder godt kollegaskab og et arbejdsliv i balance. For ATP skal være et godt sted at gå på arbejde. 

Se karrieremuligheder
ATP medarbejder