Risikoanalytiker til Pensions & Investments

Vil du være en del af en koncern, hvor vi med afsæt i en risiko- og faktorbaseret investeringsstrategi har fokus på at skabe risikojusteret afkast gennem en balanceret og diversificeret portefølje? Så er du den risikoanalytiker, vi søger i Risk & Valutation Models.

Vil du arbejde for Danmarks største investor?
I Risk & Valuation Models arbejder vi med risikomåling og værdiansættelse og indgår aktivt i samarbejde med ATP’s investeringsafdeling i forbindelse med vurdering af nye og eksisterende investeringer.

Risk & Valuation Models er en del af ATP’s risikoafdeling med i alt 22 medarbejdere, og vi er i øjeblikket på udkig efter en ny kollega, der vil arbejde med:

  • risikomodellering af investeringer, herunder vedligeholdelse af ATP’s risikofaktormodel
  • værdiansættelse herunder vedligeholdelse af modeller og metoder for værdiansættelse
  • analyser af relevante forhold omkring risiko og afkast af investeringer, herunder præsentation af resultater på dashboard
  • deltagelse i projekter ifm. risikomodellering af nye investeringer og instrumenter
  • udvikling og vedligeholdelse af dashboards.

Er du analytisk?
Du kommer med en kandidatuddannelse eller Ph.D. inden for økonomi/finansiering/matematik/tilsvarende. Måske har du et par års erfaring fra den finansielle sektor, men det kan også være, at du bliver færdiguddannet til sommer og har haft et relevant studiejob.

Både analyse- og produktionskode indgår som en central del af jobbet, så kompetencer/interesse for udviklingsværktøjer (fx Python og SQL) er et krav.

Vi producerer dashboards i Plotly Dash, så kendskab til/interesse for HTML og CSS er et plus. Udviklingsstacken består desuden af Git og Azure, så de værktøjer skal du også være indstillet på at lære at arbejde med.

Som person er du analytisk og initiativrig, og så er det sidst men ikke mindst en fordel, hvis du følger med i den makroøkonomiske udvikling, de finansielle markeder og har en generel interesse for investeringer.

Vil du arbejde i en organisation med høj faglighed og en flad struktur?
I P&I er vi 120 dedikerede medarbejdere, der arbejder for at sikre det højest mulige afkast til vores medlemmer. ATP investerer og forvalter en formue på over 678 mia. kr., hvilket gør os til en af Europas største pensionskasser samt Danmarks største investor.

I Risk & Valuation Models er vi ansvarlige for værdiansættelsesmodeller på likvide og illikvide aktiver samt for ATP’s risikomodeller inden for solvens, markeds-, modparts- og likviditetsrisiko.

I rollen som vores nye risikoanalytiker får du gode muligheder for at kombinere din faglighed inden for finansieringsteori med praktisk anvendelse i værdiansættelse, investering og porteføljestyring. Du kan regne med at opnå detailviden om specifikke investeringer, et overordnet indblik i, hvordan man styrer en stor portefølje, og hvis du færdiggjorde din kandidatuddannelse sidste sommer eller gør det i år, så tilbyder vi også muligheden for en plads i ATP’s graduateforløb, som du kan læse mere om her.

=dig? Så send os dit CV og en ansøgning
Send os en kort ansøgning og dit CV senest fredag d. 9. juni.

Vi behandler henvendelser løbende og planlægger opstart hurtigst muligt. Du kan læse mere om rekrutteringsforløbet her.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Head of Risk Jacob Lester på tlf. 2497 0586 eller mail jlt@atp.dk.   

 

 

Til annoncører, search- og rekrutteringsbureauer: ATP frabeder sig venligst uopfordrede henvendelser vedrørende annoncering af stillingsopslag og kandidater fra headhuntere og rekrutteringsbureauer. Vi ønsker heller ikke at modtage uopfordrede henvendelser vedrørende salg af tjenesteydelser og produkter i forbindelse med jobopslag. Vi beder om, at dette ønske respekteres, og at rekrutterende leder og andre medarbejdere ikke kontaktes i denne henseende.  

#LI-hybrid

Din karriere. Danskernes tryghed

Uanset hvor du starter din karriere i ATP, garanterer vi et arbejdsliv, der forløser dine faglige ambitioner og samtidig gavner det samfund, vi er en del af. Vi har samlet nogle af landets skarpeste hoveder inden for pension, investering og administration. Høj faglighed er nemlig afgørende for, at vi i ATP når vores mål og bliver ved med at være de bedste til at løse vigtige samfundsopgaver. Vi har høje ambitioner. Også når det gælder godt kollegaskab og et arbejdsliv i balance. For ATP skal være et godt sted at gå på arbejde. 

Se karrieremuligheder
ATP-medarbejder