Sektionschef til Platform & Transitions

Er du en erfaren leder? Har du hands-on erfaring med it-tekniske discipliner, it-drift og applikationsudvikling? Og vil du være med til at lede sektionen Platform & Transitions gennem et stort platformsprojekt, hvor nye processer, teknologier og arbejdsgange skal designes og implementeres? Så er det dig, vi søger.

Vil du sørge for velsmurte velfærdssystemer?
I Digital Solutions får vi velfærden til at fungere. Vi spiller en afgørende rolle i digitaliseringen af det danske samfund, fordi vi står bag de systemer, der får to ud af tre velfærdskroner ud til danskerne. Vi har en ambition om at være et af Danmarks førende teknologi- og digitaliseringshuse. Det forpligter.

Lige nu er vi på udkig efter en sektionschef til Platform & Transitions. Her er det vores kerneopgave at sikre, at ATP’s platforme er velsmurte og under kontrol, samt at underleverandører lever op til de leverancer, der indgår i driften. 

Vi sikrer, at ændringer i vores it-systemer altid sker kontrolleret, og vi faciliterer, overvåger og styrer hver måned hundredtusindvis af transaktioner på tværs af ATP’s platforme og løsninger. Derudover understøtter vi en række it-services gennem alle life–cycle faser og rådgiver forretningen i forhold til løsninger og processer.

Som sektionschef for Platform & Transitions bliver din vigtigste arbejdsopgave at sikre god personaleledelse – både på det faglige og det personlige plan. Samlet favner teamet 25 medarbejdere, der inkluderer teknologiarkitekter, driftsplanlæggere, transitions managers samt teknologispecialister, som arbejder med overvågning, CMDB og leverancestyring til kunder og interessenter, der benytter vores platformsservices. Her skal du sætte engagerende og prioriterede mål for dine medarbejdere og samtidig sørge for løbende udvikling og effektivisering af arbejdsopgaverne. 

En anden central arbejdsopgave bliver at forandringslede hele sektionen igennem et stort platformsprojekt. I de kommende år overgår ATP til en ny hybrid cloud driftsplatform, og i den forbindelse skal der designes og implementeres nye processer, teknologier og arbejdsgange. Sektionen vil skulle omstille leverancerne til denne nye platform over de næste to år.

Er du en erfaren leder med hands-on it-erfaring? 
Der kan være flere veje til rollen som sektionschef, men vi forestiller os, at du har en relevant videregående uddannelse inden for det it-tekniske felt eller erfaring og efteruddannelse svarende hertil. Derudover ser vi gerne, at du har erfaring med:

  • ledelse af it-drift eller applikationsudvikling enten fra en intern it-afdeling på enterprise-niveau eller hos en Managed Service Provider inden for infrastruktur eller udvikling
  • projekt- og/eller team-ledelse  
  • public og/eller private cloud
  • CI/CD og ITIL i praksis
  • forandringsledelse i praksis, hvilket også betyder, at du som person skal være meget omstillingsparat.

Vi lægger stor vægt på dine ledelsesmæssige evner og vil spørge nysgerrigt ind til måden, du opnår resultater på. Følgeskab fra team og samarbejdspartnere i forretningen er væsentligt for os, ligesom vi lægger vægt på, at du er en god lederkollega, der tager medansvar for den samlede afdelings trivsel og resultatskabelse.

Vil du være med til at sikre, at velfærdssystemerne fungerer? 
Digital Solutions i ATP er delt op i fem enheder: Operations, Technology, Data, Development og Delivery. Du bliver en del af første enhed, hvor vi helt bogstaveligt sørger for, at velfærdssystemerne fungerer, og at de er velsmurte. 

Hjørnesten som stabilitet, sikkerhed, governance og compliance skal stå urokkeligt fast, før vi kan udvikle og nytænke noget som helst. Det er fundamentet for al digital udvikling i ATP. Så vi går op i at systemerne spiller, og hvis de ikke gør, udvikler vi løsninger til at få dem til det. 

Du kan se frem til at stå i spidsen for et team, hvor vi prioriterer et stærkt sammenhold med godt samarbejde og en positiv arbejdskultur. Vi stiller høje krav til din faglighed, og du vil blive mødt af en forventning om at tage ansvar, stille spørgsmål og udvikle dig selv og de fællesskaber, du bliver en del af. Vi ved nemlig, at engagerede medarbejdere er altafgørende for, at vi når vores mål og bliver ved med at være de bedste til at løse vigtige samfundsopgaver.

I ATP er barren sat højt, både når det gælder ambitioner og trivsel. Vi tror på et arbejdsliv i balance. Det kræver fleksibilitet med plads til den enkelte - og det har vi.

=dig? Så send os dit CV
Du behøver ikke sende os en lang ansøgning. Vi er mere interesserede i dit CV. Når du sender dit CV via vores system, får du mulighed for kort at beskrive din motivation for at søge stillingen.

I ATP arbejder vi for en fair rekrutteringsproces, og derfor beder vi dig om ikke at vedhæfte billede i dit CV eller angive din alder, når du søger. 

Vi forventer af afholde samtaler fra den 1. til 20. juni og håber på opstart hurtigst muligt. Du kan læse mere om rekrutteringsforløbet her: https://www.atp.dk/rekrutteringsforloeb-i-atp

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte afdelingschef Peter Laue Petersen på tlf. 61 96 26 30 eller mail laue@atp.dk.

#LI-hybrid
Til annoncører, search- og rekrutteringsbureauer: ATP frabeder sig venligst uopfordrede henvendelser vedrørende annoncering af stillingsopslag og kandidater fra headhuntere og rekrutteringsbureauer. Vi ønsker heller ikke at modtage uopfordrede henvendelser vedrørende salg af tjenesteydelser og produkter i forbindelse med jobopslag. Vi beder om, at dette ønske respekteres, og at rekrutterende leder og andre medarbejdere ikke kontaktes i denne henseende.  

Din karriere. Danskernes tryghed

Uanset hvor du starter din karriere i ATP, garanterer vi et arbejdsliv, der forløser dine faglige ambitioner og samtidig gavner det samfund, vi er en del af. Vi har samlet nogle af landets skarpeste hoveder inden for pension, investering og administration. Høj faglighed er nemlig afgørende for, at vi i ATP når vores mål og bliver ved med at være de bedste til at løse vigtige samfundsopgaver. Vi har høje ambitioner. Også når det gælder godt kollegaskab og et arbejdsliv i balance. For ATP skal være et godt sted at gå på arbejde. 

Se karrieremuligheder
ATP medarbejder