Senior Collateral Manager til Pensions & Investments

Har du solid erfaring med Collateral Management og Clearing? Og vil du arbejde med investeringer i en af Europas største pensionskasser? Så er du måske den kollega, vi leder efter i Team Settlement & Collateral – en del af ATP’s Pensions & Investments.

Kan du udvikle og optimere processer?
Vi søger en Senior Collateral Manager i Pensions & Investments, der er ansvarlig for forvaltning af en formue på lidt over 900 mia. kr., som vi investerer i bl.a. obligationer, aktier, fast ejendom og infrastruktur. Vores mål er at sikre de højest mulige pensionsudbetalinger og samtidig undgå unødvendige risici.

På grund af ATP’s store eksponeringer i derivater er Collateral Management et strategisk fokusområde og konstant under udvikling, og i denne proces har vi brug for dig, der kan:

  • være faglig ansvarlig for vores Collateral Management funktion herunder CCP-Clearing af OTC-derivater – overblik, overvågning og styring af den daglige sikkerhedsstillelse i tæt samarbejde med vores Treasury Team

  • lave daglig opfølgende dialog og korrespondance med vores Collateral Manager og Clearings Brokers

  • lave daglig håndtering af sikkerhedsstillelsen ift. udvælgelse, instruktion af flyt, afstemning af positioner, margin og lignende

  • udvikle, optimere og automatisere processerne omkring Collateral Management og Clearing.

Har du indsigt i derivater, og kan du drive opgaver?
Du har en bachelor- eller kandidatuddannelse inden for finansiering eller økonomi og erfaring med Collateral Management og Clearing. Derudover har du generel indsigt i derivater og i komplekse processer og transaktionsflows i tilknytning til formueforvaltning.

Der er en fordel, men ikke et krav, hvis du har interesse for integrationer mellem interne og eksterne IT-systemer eller har erfaring med SimCorp Dimension. I jobbet vil du få brug for engelsk på forhandlingsniveau.   

Som person er du den, der tager ansvar for dit område og kan facilitere både drifts- og udviklingsopgaver på dit felt fra start til slut. Du vil opleve skarpe deadlines, der kræver din opfølgning, og du skal derfor være den, der løser udeståender, så vi kommer i mål inden tidsfristen. Og så skal du kunne udvikle dit område løbende i forhold til lovgivning eller den optimering, som er nødvendig.

Vil du arbejde til gavn for samfundet?
Du vil indgå i teamet Settlement & Collateral og får seks kolleger, der er del af Business Support, som består af ca. 50 medarbejdere fordelt på syv teams tæt tilknyttet vores Investeringsteams. Business Support er en del af Investeringsområdet og fuldt integreret i investeringsprocessen.

ATP Koncernen er Danmarks største pensionsselskab og administrationshus. Vi løser opgaver for næsten alle borgere og virksomheder i Danmark. ATP Livslang Pension er en kollektiv ordning med over 5 mio. medlemmer og en pensionsformue på mere end 900 mia. kr. Vores opgave er at sikre gode, stabile pensioner, så danskerne har lidt mere at leve for den dag, de går på pension.

=dig? Så send en ansøgning
Send os dit CV og en ansøgning senest søndag d. 7. marts. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Head of Settlement & Collateral Jan Drewes på tlf. 5120 8964 eller jad@atp.dk.

Din karriere. Danskernes tryghed

Uanset hvor du starter din karriere i ATP, garanterer vi et arbejdsliv, der forløser dine faglige ambitioner og samtidig gavner det samfund, vi er en del af. Vi har samlet nogle af landets skarpeste hoveder inden for pension, investering og administration. Høj faglighed er nemlig afgørende for, at vi i ATP når vores mål og bliver ved med at være de bedste til at løse vigtige samfundsopgaver. Vi har høje ambitioner. Også når det gælder godt kollegaskab og et arbejdsliv i balance. For ATP skal være et godt sted at gå på arbejde. 

Se karrieremuligheder
Trappe