Senior risikoanalytiker til Risk Management

Vil du være en del af investeringsprocessen i en af Europas største pensionskasser? Har du erfaring fra den finansielle sektor? Og vil du indgå i en organisation, hvor fagligheden er høj, strukturen er flad, og dit bidrag er synligt fra første færd? Så er det dig, vi søger.

Kan du regne den ud og kommunikere det komplekse?
ATP’s portefølje består af en bred vifte af aktiver – både likvide såsom obligationer, aktier, råvarer, kredit og derivater samt illikvide i form af fx ejendomme, unoterede aktier og infrastruktur.

I Risk Management har vi ansvaret for at sikre sammenhæng og udvikling i risikostyringssystemet. Det er os, der varetager ATP’s risikopolitik, og så er det en af vores kerneopgaver at udarbejde og udvikle diverse risiko-rapporteringer (eksempelvis: lovpligtige eksterne rapporter, bestyrelsens ORSA-rapport, interne månedlig investering og risikorapport til bestyrelse). Endelig er vi en aktiv projektdeltager på tværs af Pension og Investments. Her er vi på udkig efter en ny kollega.

Konkret er vi på udkig efter dig, der vil:

  • deltage i projekter på tværs af Pensions og Investments (P&I) inden for risikostyring
  • arbejde med tilrettelæggelse af risikostyring og kvantificering/kvalificering af rammer inden for investeringsområdet, herunder udformning af ATP’s risikopolitik og retningslinjer på området
  • analysere ATP’s risikosituation – samlet set og inden for markeds-, modparts- og likviditetsrisiko
  • identificere og implementere løbende forbedringer til risikostyring og -måling
  • udforme rapportering og analyser til bestyrelse og myndigheder herunder eksempelvis ORSA-rapport.

Er du analytisk og initiativrig?
Du har:

  • en kandidatuddannelse inden for økonomi, matematik-økonomi, finansiering eller tilsvarende
  • erfaring fra den finansielle sektor og/eller pensionsbranchen
  • arbejdet med risikostyring, finansielle instrumenter, illikvide investeringer og/eller ALM-analyse.

Vi ser gerne, at du har erfaring med databaseforespørgsler eksempelvis via SQL. Derudover er det en fordel, men ikke et krav, hvis du har erfaring med SimCorp Dimension og programmeringserfaring fra eksempelvis Python.

Som person har du omfattende kommunikative såvel som analytiske evner og formår at formidle komplekse sammenhænge. Du er initiativrig, selvkørende og velovervejet, når det kommer til at analysere dig frem til en løsning.

Du er nysgerrig, tør udfordre det eksisterende og bruger din kritiske sans konstruktivt til at forbedre risikostyringen på en effektiv og værdiskabende måde.

Vil du være en del af et unikt fagligt fællesskab og arbejde med en vigtig samfundsopgave?
Som en del af Risk Management indgår du i Pensions & Investments og får en hverdag blandt 150 kolleger i en afdeling med store ambitioner.

Risk Management består af fem dygtige kolleger. Et team med høj faglighed og ugentlige møder, hvor der drøftes faglige emner med relevans for arbejdsopgaverne. Vi har en uformel omgangstone og højt humør.

I ATP tilbyder vi et arbejdsliv i balance. Det kræver fleksibilitet med plads til den enkelte. Og det har vi. Vi ser fleksibilitet som en gensidig interesse, hvor vi sammen har fokus på trivsel, opgaveløsning og kundernes behov.

=dig? Så send os din ansøgning
Hvis ovenstående lyder som noget for dig, så send os din ansøgning og dit CV senest tirsdag d. 11. oktober.

Vi behandler henvendelser løbende og håber på opstart hurtigst muligt. Du kan læse mere om rekrutteringsforløbet her.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Head of Risk Management Kristian Fly Hedegaard på tlf. 6177 9968 eller mail kfh@atp.dk.

 

#LI-hybrid

Din karriere. Danskernes tryghed

Uanset hvor du starter din karriere i ATP, garanterer vi et arbejdsliv, der forløser dine faglige ambitioner og samtidig gavner det samfund, vi er en del af. Vi har samlet nogle af landets skarpeste hoveder inden for pension, investering og administration. Høj faglighed er nemlig afgørende for, at vi i ATP når vores mål og bliver ved med at være de bedste til at løse vigtige samfundsopgaver. Vi har høje ambitioner. Også når det gælder godt kollegaskab og et arbejdsliv i balance. For ATP skal være et godt sted at gå på arbejde. 

Se karrieremuligheder
ATP-medarbejder