ATP investerer millioner i selskab bag forbedret behandling af hjertepatienter

ATP, schweiziske Swisscanto Private Equity og BankInvest er blandt de investorer, som nu skyder 180 mio. kr. ind i danske MedTrace med speciale i behandling af hjertepatienter.

Sammen med en række andre selskaber investerer ATP millioner i det danske selskab MedTrace. MedTrace har udviklet en fuldautomatisk teknologi, som gør radioaktivt vand klinisk anvendeligt, når hjertepatienter skal diagnosticeres. Det radioaktive vand, som traditionelt set bruges til visse typer scanninger, kan nu produceres inde i selve scanningslokalet, så hospitaler kan scanne flere patienter på kortere tid – og opnå 50 pct. mere præcise scanningsresultater. En nicheteknologi, som alene til hjertepatienter vurderes at have et globalt markedspotentiale på 6 mia. kr.

ATP ser investeringen som en mulighed for at skabe et højt afkast samtidig med, at der skabes vækst og arbejdspladser i Danmark.

”Vi kigger efter investeringsmuligheder i alle led af den finansielle fødekæde her i Danmark og ser MedTrace som en højteknologisk dansk virksomhed med et stort potentiale for vækst både geografisk og på produktsiden. Håbet er, at vi på sigt kan være med til at bane vejen for en børsnotering af MedTrace i Danmark,” forklarer Claus Berner Møller, underdirektør for Danske Aktier i ATP.

Middel til bedre kræftbehandling

Kapitalrejsningen betyder, at MedTrace forventer at kunne modne teknologien frem mod en klinisk løsning inden for også kræftbehandling. Et igangværende pilotprojekt i USA skal accelereres og samtidig udvides til andre markeder og andre typer af cancer.

Om MedTrace

MedTrace Pharma A/S blev stiftet i 2015 af Martin Stenfeldt, Rune Wiik Kristensen og Peter Larsen. Selskabet har udviklet en hardware-løsning, der muliggør produktion af radioaktivt vand i klinisk praksis. I 2018 fusionerede MedTrace med et softwareselskab, der havde udviklet en unikt analytisk softwareplatform til netop radioaktivt vand, hvormed selskabets samlede løsning blev komplet og for alvor flytter radioaktivt vand fra laboratorie og forskning til praktisk anvendelse.

MedTrace er således et lægemiddelselskab med en platformsteknologi bestående af to elementer: et automatiseret hardwaresystem, MT-100, der både producerer og injicerer 15O-vand i patienten. Og softwaren, aQuant, som automatiserer analysen af scanningsbillederne på basis af radioaktivt vand.

MedTrace samarbejder med universitetshospitaler i Europa, Japan og USA bl.a. verdens førende hospital; Mayo Clinic med hovedkvarter i Rochester, Minnesota.