ATP øger igen grøn milliardinvestering

For tredje gang investerer ATP i svenske Northvolt, som er udvikler og producent af verdens grønneste elbilbatterier. Danskernes pensionskasse lægger 400 mio. kroner og den samlede investering fra ATP runder nu 1,9 mia. kroner.

Som den eneste danske investor deltager ATP nu for tredje gang i en investeringsrunde, der samlet rejser godt 7,8 mia. kr. til Northvolts videre udvikling.

“Vi er stolte over at bidrage i stor skala til den grønne omstilling. Bæredygtighed er central i vores måde at tænke investeringer på og Northvolt har allerede vist sig at være en fantastisk forretning for vores medlemmer. Selskabet er førende i verden i arbejdet med at genbruge batterier og bruger grøn strøm i sin fremstillingsproces samtidig med, at ordrebogen er fyldt”, siger ATP’s administrerende direktør, Martin Præstegaard.

Grønne elbilbatterier udviklet af Northvolt er i høj kurs. Kunder som BMW, Volvo og Volkswagen m.fl. har allerede lagt bestillinger for mere end 350 mia. kroner. Pengene fra denne investeringsrunde skal Northvolt blandt andet bruge på at åbne flere fabrikker i Europa.

”Vi er stolte over, at en verdensklasseinvestor som ATP vil fortsætte med at bidrage til Northvolts udvikling og vi arbejder benhårdt for at holde vores løfte om at bygge og levere verdens grønneste batterier”, siger Peter Carlsson, CEO og Co-founder af Northvolt. 

Sidste år ansatte selskabet 1800 nye medarbejdere og der kommer 150 nye medarbejdere til hver eneste måned.

Northvolts første batterier forlod den svenske fabrik i foråret. Nu skal der udvides med flere fabrikker, så selskabet kan efterkomme den stigende efterspørgsel. Northvolt forventer at fremstille batterier af en samlet kapacitet på 150 GWh årligt i 2030. Sammenlignet med producenter, der bruger kulenergi, vil Northvolt-batterierne sætte 80% mindre CO2-aftryk. Det vil de bl.a. gøre ved at fremstille råmateriale af genbrug og drifte deres fabrikker med 100% grøn energi.

Siden ATP indtrådte i 2019, har Northvolt diversificeret produktionen yderligere. Ud over batterier til elbiler, har Northvolt også udviklet et mobilt batteri med skalérbar kapacitet. Det mobile batteri, kan f.eks. lagre grøn energi nok til at drive en byggeplads, afholde koncerter eller erstatte dieselgeneratorer ved strømnedbrud.

For mere information

""

Trine Fruergaard
Presse- og kommunikationsrådgiver

Pension & Investering: ESG, Global Direct Investments, Danish Long Term Capital
Udbetaling Danmark: Digital Solutions, Barselsdagpenge, Familieydelser

Mobil
E-mail