Debat om ATP's fremtid i medierne

Er det tid til at tilpasse ATP, spørger Finanswatch i en serie, hvor en række forskellige indlægsholdere giver deres bud på, om og hvordan ATP gør størst nytte nu og i fremtiden.

Er det tid til at tilpasse ATP, spørger Finanswatch i en serie, hvor en række forskellige indlægsholdere giver deres bud på, om og hvordan ATP gør størst nytte nu og i fremtiden.

ATP har Danmark som kunder. Vi er et af Europas største pensionsselskaber og investorer og samtidig udbetaler omkring 300 mia. kr. hvert år i velfærdsydelser på vegne af staten, kommunerne og arbejdsmarkedets parter.

ATP fylder godt i landskabet, og ikke underligt er interessen for ATP stor, og holdningerne er mange. De seneste uger har FinansWatch sat ATP og ATP’s relevans til debat. Det har de gjort ved at invitere en række forskellige samfundsaktører til at give deres bud på, hvordan ATP gør bedst nytte – nu og i fremtiden. Det er blevet til ris og ros; konstruktiv kritik og gode råd. Og en pæn portion opbakning. I ATP hilser vi debatten i Finanswatch velkommen og har fulgt den med interesse.

Hvis du også er nysgerrig på debatten, kan du her læse alle indlæg og se, hvordan bl.a. Cepos, Ældresagen, Forsikring & Pension og beskæftigelsesministeren forholder sig til ATP. Du kan selvfølgelig også læse, hvordan ATP ser sig selv som relevant i både nutidens og fremtidens Danmark.

Intro: ATP var et mere end "kærkomment initiativ" i 60erne - nu bliver fremtiden sat til debat

F&P: Debat: Sammen er pensionssektoren stærk – det afgørende er arbejdsfordelingen

Cepos: Debat: Har ATP overskredet sin udløbsdato?

Cevea: ATP er en succes – set i bagklogskabens klare lys 

Gert Nielsen/Bedstpension: ATP er et levn fra tiden før arbejdsmarkedpensionsordninger 

Jette Gotlieb: Et arbejdsmarked med løstansatte og soloselvstændige gør ATP nødvendig 

Beskæftigelsesministeren: ATP skal også i fremtiden være pensionisternes garanti for en tryg tilværelse 

Ældresagen: ATP har brug for tilpasning for at være klar til fremtiden

ATP: Vi er ikke som de andre, vi er noget for alle