På søndag er det Pensionsdag

Din pension er sikret på den lange bane – også når der er turbulens på de finansielle markeder. Brug lidt af søndag den 30. oktober på at få et overblik over din pension.

Det er ikke meget opmuntrende læsning at nærstudere afkastet på sin pensionsopsparing for tiden. De første tre kvartaler af 2022 har budt på markante negative afkast for landets pensionsopsparere – men det er stadig en god idé at få et overblik over sin pension.

Derfor går ATP, 21 arbejdsmarkedspensionsselskaber og brancheorganisationen Forsikring & Pension igen i år sammen om at hjælpe danskerne til et overblik over deres pension på Pensionsdagen. Det sker sidste søndag i oktober, når vi går fra sommertid til normaltid og får en time foræret.

Budskabet denne gang er, at pensionerne er klædt på til en turbulent tid – også på den lange bane.  

Danmark har nemlig et af verdens bedste pensionssystemer. Selv når der er turbulens på de finansielle markeder, er pensionen sikret på den lange bane. Den gode tid med gunstige økonomiske vilkår igennem flere år har polstret vores pensioner med solide afkast. Afkast, vi kan tære på i tider med økonomisk nedgang, mens vi venter på, at der igen bliver bedre tider med ro på finansmarkedet.

”Vi ved, at pension er et tema, der ikke har særligt stor interesse hos mange danskere. Derfor er det vigtigt for os at hjælpe med et overblik. Særligt i turbulente tider kan det være godt at få overblik over pensionen, og hvilke muligheder man har.
Et godt sted at starte er på den uvildige pensionsguide pensionforalle.dk. Her kan man få hjælp til, hvad man skal kigge efter, inden man går på Pensionsinfo.dk, der har alle pensioner samlet på ét sted,” siger kommunikationsdirektør i ATP, Marie Foltmann.

Om Pensionsdagen

Pensionsdagen drives i et samarbejde mellem brancheorganisationen Forsikring & Pension og ATP og har deltagelse af AP Pension, skandia, PBU Pædagogernes Pension, norli, ISP Pension, Danica Pension, FG Forenede Gruppeliv, Topdanmark, Lærernes Pension, Pensionskassen Arkitekter & Designere, PFA, sampension, Velliv, Akademiker Pension, PenSam, P+, pka, Lægernes Pension, Pensionskassen Jordbrugsakademikere & Dyrlæger, PensionDanmark og Industriens Pension.