Ny koncerndirektør for Udbetaling Danmark kommer fra IT-branchen

ATP har sat navn på den nye koncerndirektør i Udbetaling Danmark. Det bliver Kristine Stenhuus, der kommer fra en stilling som landechef for Health & Public Services i konsulent- og rådgivningsvirksomheden Accenture.

Udbetaling Danmark har fået ny direktør i skikkelse af Kristine Stenhuus, der fra 15. november skal stå i spidsen for den store digitale organisation, der hver dag sikrer effektiv administration af 2 ud af 3 velfærdskroner og er en central motor for den danske velfærdsstat.

Med 48-årige Kristine Stenhuus får Udbetaling Danmark en direktør, der har stærke rødder i IT- branchen. At ATP har hentet en digital profil til at sætte sig for bordenden i den store administration, er ifølge ATP’s adm. direktør Martin Præstegaard ikke blot oplagt, men nødvendigt for at fremtidssikre forretningen:

"Vi har gennem de seneste 10 år skabt værdi ved at udnytte teknologi til effektivisering af administrationen af velfærdsydelser. Vi udbetaler 2 ud af 3 velfærdskroner. Derfor skal kontakten til Udbetaling Danmark være nem og tilgængelig for alle danskere. Vi har store digitale ambitioner for yderligere effektivisering af vores fælles velfærdssystem. Det er ambitioner, der kræver udvikling og innovation og det har jeg stor tiltro til, at Kristine er den rette drivkraft for," siger Martin Præstegaard om valget af Kristine Stenhuus.

Kristine Stenhuus er ny direktør for Udbetaling Danmark

Kristine Stenhuus har, ud over en direktørpost i Accenture, også bestridt stillingen som Corporate VP i NNIT og Head of Business i KMD. Således er hun velbevandret i en branche, der lever af at være et skridt foran:

"ATP har landets nok største datagrundlag og dermed også forudsætning for at få stor indflydelse på, hvordan vi udnytter teknologi i fremtiden. Jeg glæder mig til de mangeartede, spændende opgaver jeg kommer til at arbejde med, sammen med mere end 1200 dygtige kollegaer i Udbetaling Danmark," siger Kristine Stenhuus.

Når Kristine Steenhus tiltræder stillingen som koncerndirektør 15. november vil hun fortsætte som bestyrelsesmedlem i IT Universitetet. Hendes nuværende bestyrelsespost hos Dansk Industri udtræder hun af.

Privat er Kristine Stenhuus gift og har to børn.

For mere information

""

Trine Fruergaard
Presse- og kommunikationsrådgiver

Pension & Investering: ESG, Global Direct Investments, Danish Long Term Capital
Udbetaling Danmark: Digital Solutions, Barselsdagpenge, Familieydelser

Mobil
E-mail